Työterveyshammashoito

Työnantaja / yritys voi maksaa kokonaan tai osittain työntekijänsä hammashoidon kustannukset. Säännöllisellä ja järjestelmällisellä hammashoidolla voidaan edistää myös hyvää yleisterveyttä, terve työntekijä tekee työnsä paremmin ja tuloksellisemmin kuin sairas. Yleensä myös psyykkinen hyvinvointi ja ihmisen luottamus itseensä paranee sekä hymy on herkemmässä, kun hampaat ja suu on kunnossa. Hyvinvoiva työntekijä on työpaikkansa käyntikortti.

Yrityksellä on hyvä olla kirjallinen päätös järjestelmällisen hammashoidon järjestämisestä. Päätöksestä pitäisi ilmetä minkä verran työntekijöiden hammashoitoa korvataan. Työnantajan maksama korvaus on työntekijälle verovapaa etu edellyttäen, että yrityksen tarjoama hammashoito on järjestelmällistä, tasapuolista ja kohtuullista (ks. ajantasainen tieto verottajan sivuilta)

Työterveyshammashoidon järjestäminen hammashoitosopimuksella on yritykselle helpointa. Näin voimme laskuttaa suoraan yritystä eikä työntekijän tarvitse itse huolehtia maksusta. Jos sopimusta ei ole, työntekijä maksaa hoitonsa itse ja toimittaa työnantajalleen kuitit. Olethan etukäteen ajoissa yhteydessä mikäli haluat tehdä kanssamme sopimuksen.