KALVO-OIKOMINEN

Virheellinen purenta voi aiheuttaa kipua kasvojen ja leukojen alueelle, ientulehdusta ja vaikeuttaa hampaiden puhdistamista. Hampaiden suoristamisella voi olla positiivinen vaikutus suun terveyteen ja tasaisessa rivissä olevia hampaita on helpompi puhdistaa.

Ompussa oikomiskalvoilla voidaan hoitaa hampaiden lieviä ja keskivaikeita asentovirheitä. Kalvoilla hoidettavia purentavirheitä ovat esimerkiksi ahtaus, väljät hammasvälit, yksittäisen hampaan virheasennot tai tilan tekeminen esimerkiksi implantille.

HeySmile kalvo-oikomishoidossa käytetään läpinäkyviä ja huomaamattomia muovikalvoja, jotka voi tarvittaessa helposti irroittaa esimerkiksi syömistä ja hampaiden pesua varten. Oikomiskalvot ovat sarja yksilöllisesti valmistettuja läpinäkyviä muotteja, jotka muotoutuvat tiiviisti hampaiden päälle. Kalvoja vaihdetaan tiukempiin noin 1-2 viikon välein. Oikominen on hellävaraista ja huomaamatonta.

HeySmile kalvo-oikomisen kesto vaihtelee tapauskohtaisesti, siihen vaikuttaa mm. hoidon laajuus ja toivottu lopputulos. HeySmile oikomishoito vaatii sitoutumista hoidon ylläpidossa sekä hampaiden ja oikomiskalvojen puhdistamisessa.

Ensimmäisellä käyntikerralla hammaslääkäri arvioi, soveltuuko HeySmile-oikominen juuri sinulle. Käynnillä arvioidaan hampaiston nykytilanne ja soveltuvuus kalvo-oikomiseen, mahdollisen hoidon kesto ja hinta-arvio. HeySmile oikomisessa kustannukset riippuvat tarvittavan oikomisen vaikeusasteesta. Vaativammat oikomishoidot ohjataan oikomishoidon erikoislääkärille.


Varaa aika hammaslääkärin konsultaatioon kalvo-oikomishoidon suunnittelua varten puhelimitse tai vastaanotolla.